Yer Fıstığı

Yer fıstığı baklagiller familyasından olup tohumlarında %45-60 oranında yağ, %20-30 oranında protein, %18 oranında karbonhidrat, vitaminler ve madensel maddeler içerir, özellikle yağ sanayi ve çerez yapımı kullanım alanlarının başında gelmektedir. Sapı kuru ot ve kabuğu da çeşitli şekillerde değerlendirilen önemli bir bitkidir. Yer fıstığının 32 çeşidi bulunmaktadır. Yer fıstığının ilk olarak Paraguay vadilerinde yetiştirildiği düşünülmektedir. Bu bir yıllık otsu bitkinin boyu 30 ile 50 cm büyümektedir.

Yer Fıstığı İçin Fiyat Teklifi İste

Yardımcı Olabilir miyiz ? Arayın

+90 533 926 58 58 P.tesi - C.tesi : 09:00 - 18:00