Antep Fıstığı

İsmini, en çok yetiştirildiği yer olan Gaziantep’ten alan antep fıstığı ağacının, yağlı ve ince kabuklu yemişidir.

  • Latincesi : Pistacia vera, pistachio
  • Diğer İsmi : Şam Fıstığı
  • Yetiştirildiği Yerler : İran, Şam ve Gaziantep civarlarında yetiş
Antep fıstığı meyvesi fındık, badem ve yer fıstığı gibi yağlı meyvelerle karşılaştırıldığında; protein bakımından %22.6, karbonhidrat bakımından %15.6 ve kalori değeri bakımından 3250 ile birinci, %54.5 yağ oranı bakımından fındıktan sonra ikinci sırayı almaktadır. Bu kadar yüksek besin değeri ve çerez olarak her yerde aranılan bir meyvedir.

Antep Fıstığı İçin Fiyat Teklifi İste

Yardımcı Olabilir miyiz ? Arayın

+90 533 926 58 58 P.tesi - C.tesi : 09:00 - 18:00